Vacature: Support en systeem medewerker/specialist

Keylane ontwikkelt software voor verzekeraars en pensioeninstellingen in binnen- en buitenland. De software van Keylane is inmiddels een begrip binnen de branche. Het succes van Keylane is te danken aan het gemak dat onze software biedt en onze projecten kenmerken zich door een snelle doorlooptijd, een hoge mate van complexiteit en een zeer bedrijfsmatig karakter.

Wat is Benefits-Plaza?

Benefits-Plaza is een online platform met een database voor alle werknemersverzekeringen. Tegelijkertijd verbindt ditzelfde platform verschillende systemen met elkaar zoals, verzekeringsportalen, pensioenproducten en salarisadministratie- en verzuimsystemen.

Dubbele invoer in verschillende systemen is verleden tijd. Met één werknemerswijziging worden automatisch alle relevante gegevens verwerkt, premies en verzekerde bedragen berekend en direct gecommuniceerd met alle partijen, zoals verzekeraars en werknemers. Ongeacht waar de verzekerde regelingen zijn ondergebracht. Benefits-Plaza kan alle regelingen beheren. Zoals alle soorten pensioenregelingen, collectieve arbeidsongeschiktheid, verzuim, eigenrisicodragerschap, ongevallen, ziektekosten, Algemene Nabestaanden Wet (ANW), reisverzekering en niet verzekerbare arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen?

Keylane kent veel nieuwe werkgevers en tussenpersonen die onze applicatie willen gebruiken.
Wanneer zij ons platform willen gebruiken, moet er eerst van alles in ons platform worden ingesteld. Deze “initiële inrichting” verzorg jij voor de klant. De gegevens die nodig zijn, worden door de verzekeraars of het pensioenfonds aangeleverd. Bij vragen omtrent deze inrichting neem je contact met hen op. Daarnaast moeten er diverse pensioen- en inkomensberekeningen worden uitgevoerd om te kijken of onze uitkomsten overeenkomen met die van de toeleverancier. Enige basiskennis van deze berekeningen is vereist.

Een groot deel van de dag bestaat uit het voeren van de mutatiebeheerwerkzaamheden en het aanpassen van diverse regelingen op het platform. Bijvoorbeeld als er nieuwe wet- en regelgeving is.

Klantcontact vormt verder ook een groot deel van de dagelijkse werkzaamheden. Hierbij is het van groot belang dat de klant centraal staat en jij je goed kan inleven in wat de klant van ons verlangd.

Samen met een klein, enthousiast en ambitieus team van 8 collega’s kom je te werken in ons prachtige kantoor gelegen tussen de Erasmusbrug, Euromast en de Veerhaven.

Kortom een zeer leuke back- en frontoffice functie met veel diversiteit in de werkzaamheden.

Wat vragen wij van jou?

  • HBO denk- en werkniveau;
  • MS Office professional;
  • Ervaring met klantcontact, liefst ook op een callcenter;
  • Verzekerings- en pensioenkennis aantoonbaar door werkervaring en certificaten/diploma’s;
  • Cijfermatig inzicht;
  • Communicatief sterk, commercieel- en klantgericht;
  • Liefst in bezit van meerdere WFT-certificaten, zoals Basis, Inkomen en Pensioen;
  • Commitment voor meerdere jaren;
  • Fulltime beschikbaar;
  • Bereid tot het volgen van opleidingen en cursussen in de avonduren (eigen tijd).

Een assessment zal onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Salarisindicatie: € 2.300,00 – € 3.000,00 bruto per maand.
Mede afhankelijk van ervaring en diploma’s. 

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Berry van Toorn (06 – 283 641 43) of solliciteer direct en stuur je cv en motivatiebrief naar berry.van.toorn@keylane.com

Welcome to Keylane video